Uw elektrische installaties gekeurd volgens Scope 8

ruim 20 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Scope 8 Keuring

Aan de uitvoering van periodieke inspecties aan elektrische installaties en arbeidsmiddelen zitten technische regels verbonden. Deze technische regels zijn ondergebracht in de certificatie regeling voor inspectie en onderhoud van technische installaties. De certificatie regeling wordt beheerd door SCIOS en komt overeen met een ISO 9001 certificering.

In een ISO 9001 certificering zijn zaken als inspectiemethode, opleiding en ervaring van de inspecteur vastgelegd. Daarnaast wordt in een ISO 9001 certificering de kwaliteit van het inspectiebedrijf beschreven.

De Scope 8 inspectie van SCIOS is gebaseerd op de NEN 3140 en heeft een vaststaand inspectieplan. Het inspectieplan is ontwikkeld op basis van best-practices, een risico-inschatting en veel ervaring.

Waarom Scope 8 Keuring?

Volgens Artikel 3 uit de Arbeidsomstandighedenwet zijn werkgevers verplicht om de veiligheid en gezondheid van zijn of haar werknemers te waarborgen. Het gaat hierbij om alle aspecten verbonden aan de te verrichte arbeid.

Het werken met elektrische installaties draagt risico’s met zich mee. Deze risico’s dienen zo veel mogelijk beperkt te worden. Daarom eist de Arbeidsomstandighedenwet dat werkgevers elektrische installaties regelmatig laten controleren. Door deze controle volgens de SCIOS Scope 8 te laten verlopen, weet u zeker dat uw elektrische installaties veilig zijn.

Een SCIOS Scope 8 keuring is niet verplicht voor ieder bedrijf. Het is alleen verplicht wanneer u dit in de verzekeringspolis met uw verzekeraar bent overeengekomen. U bent dan verplicht om uw elektrische installaties periodiek volgens de SCIOS Scope 8 te laten keuren. U voldoet hiermee zowel aan de eisen van uw verzekeraar als aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet.

Scope 8 en NEN 3140

De Scope 8 keuring en de NEN 3140 voldoen beide aan de NEN 3140 eisen. Toch is er een verschil tussen beide keuringen. Wanneer er volgens de SCIOS 8 norm gekeurd wordt, gelden er extra kennis- en kwaliteitseisen.

Met een NEN 3140 keuring kunt u aangeven dat de elektrische installatie op juiste wijze gekeurd is. Terwijl een Scope 8 keuring door een SCIOS gecertificeerd inspectiebedrijf u zekerheid geeft dat de werkzaamheden op hoog kwaliteitsniveau uitgevoerd zijn.

Kosten

De kosten van een SCIOS Scope 8 keuring zijn erg afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de toepassing van de elektrische installatie, het totale bruto oppervlak van de locatie die geïnspecteerd moet worden en het aantal verdeelinrichtingen. Hierdoor is het lastig om een vaste prijs te bepalen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar specifieke prijzen? Neem gerust contact op met TAO Elektro of vraag een offerte aan.

Wij zijn er voor iedereen in de regio’s Leerdam, Culemborg, Gorinchem, Meerkerk en Lexmond. Ook voor beveiligingstechniek of zonnepanelen.