Uw elektrische installaties gekeurd volgens Scope 12

ruim 25 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Scope 12 Keuring

Scope 12 is een kwaliteitsstandaard. Aan de hand van deze kwaliteitsstandaard worden PV-installaties geïnspecteerd en gecertificeerd. Bij een Scope 12 inspectie worden er een aantal zaken gecontroleerd:

  • De tekeningen en documenten
  • Het elektrisch materieel
  • De optimale positie en hellingshoek van de panelen
  • De stroomspanning

Daarnaast wordt er een visuele inspectie uitgevoerd en een thermo grafisch onderzoek gedaan.

Stichting SCIOS

Scope 12 is ontwikkeld door de Stichting SCIOS en in het leven geroepen door het Vakbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven. De stijging van het aantal installaties met zonnepanelen en de toename van het aantal installateurs zorgden voor een extra schadelast voor verzekeraars. Een kwaliteitsstandaard voor PV-installaties bleek daarom noodzakelijk.

Vraag het onze specialisten
of bel 0345 619 015

Waarom Scope 12 Keuring?

Een Scope 12 keuring is in principe niet verplicht. U bepaalt zelf of uw PV-installatie geïnspecteerd dient te worden. Echter, kan uw verzekeraar contractueel een Scope 12 keuring eisen. In dat geval bent u wel verplicht om een Scope 12 keuring uit te laten voeren.

Ook wanneer u de veiligheid van uw bedrijf en personeel goed geregeld wilt hebben is een Scope 12 keuring de perfecte oplossing. Aan een PV-installatie hangen namelijk een aantal risico’s.

De afgelopen jaren is het aantal gevallen van brand gerelateerd aan PV-installaties toegenomen. De oorzaak hiervan is met name slecht installatiewerk. Tijdens het aanleggen van Zonnestroom en Fotovoltaïsche installaties worden bouw- en elektronische regels onvoldoende nageleefd.

Brand is niet het enige gevaar. Door verkeerd installatie werk kunnen er lekkages ontstaan of mensen geëlektrocuteerd worden tijdens het aansluiten van het systeem. Om deze gevaren te voorkomen wordt het aangeraden om een Scope 12 inspectie periodiek uit te laten voeren.

Daarnaast brengt het periodiek keuren van uw PV-installatie de volgende voordelen met zich mee:

  • Doordat u zeker weet dat uw PV-installatie veilig is neemt uw bedrijfszekerheid toe.
  • U voorkomt niet alleen schade aan de installatie, maar aan uw gehele bedrijfspand.
  • U kan aantonen dat u uw wettelijke zorgplicht nakomt.

Kosten

De kosten van een SCIOS Scope 12 keuring zijn erg afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het aantal zonnepanelen en omvormers. Daarnaast moet de installatie veilig en goed bereikbaar zijn. Hierdoor is het lastig om een vaste prijs te bepalen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar specifieke prijzen? Neem gerust contact met op met TAO Elektro of vraag een offerte aan.

Wij zijn er voor de regio’s Leerdam, Culemborg, Meerkerk, Gorinchem en Lexmond. Ook voor beveiligingstechniek of zonnepanelen.