Uw elektrische installaties gekeurd volgens Scope 10

De risico's rondom brand altijd in kaart

ruim 25 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Wat is een Scope 10-keuring?

De SCIOS Scope 10-keuring is een inspectie van elektra op brandrisico. Tijdens een Scope 10-keuring wordt elektrisch materieel gecheckt op eventuele fouten. Deze keuring dient u altijd uit te laten voeren door een gecertificeerd en onafhankelijk inspecteur.

Keuring op basis van NTA 8220

De SCIOS Scope 10-keuring is een inspectie op basis van de NTA 8220-norm. Deze norm is een methode om het brandrisico van elektrisch materieel te bepalen. Hij is ontwikkeld door verzekeraars en inspecteurs om het risico op brand in kaart te brengen en zo klein mogelijk te houden.

Wat houdt een Scope 10-keuring in?

Tijdens de keuring, bekijken onze specialisten niet alleen het elektrisch materieel. Zij checken ook de risicovolle elektrische machines en apparaten die hierop aangesloten zijn. De inspecteur die langskomt, zet hierbij thermografie in om eventuele hotspots te detecteren. Daarbij worden tijdens de inspectie de isolatiewaarden gemeten en de aarding en aardlekschakelaar getest.

Vraag het onze specialisten
of bel 0345 619 015

Waarom een Scope 10-inspectie?

De belangrijkste reden om een Scope 10-inspectie uit te laten voeren, is natuurlijk om brand in uw bedrijfspand te voorkomen. Uw hele inventaris en voorraad kunnen beschadigd raken of zelfs vernietigd worden. En dat is enkel nog maar de materiële schade. Uw collega’s, klanten of omliggende bedrijven kunnen ook getroffen worden en misschien zelfs ernstig gewond raken.

Wanneer uw elektrisch materieel Scope 10 gecertificeerd is, weet u in ieder geval zeker dat u er alles aan gedaan heeft om een brand te mijden.

Vaak verplicht bij een brandverzekering

U wilt als bedrijf goed verzekerd zijn, ook tegen eventuele branden. De meeste verzekeraars verplichten u als bedrijf om een SCIOS Scope 10-inspectie te laten uitvoeren. Deze verplichting laat meteen zien hoeveel waarde een Scope 10-keuring heeft. Wanneer uw elektra Scope 10 gecertificeerd is, durft de verzekeraar het aan om uw bedrijfspand te verzekeren.

Mocht u geen certificering hebben, is het mogelijk dat u bij kapotte elektra minder of zelfs geen vergoeding krijgt.

Neem contact op en stel uw vraag

Mocht u nog vragen hebben over de Scope 10-keuring, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

Bent u overtuigd en wilt u uw elektrisch materieel laten keuren? Neem dan contact op om een afspraak in te plannen. Een van onze specialisten komt graag langs om uw elektra te keuren!