Brand ongelukken voorkomen met elektra onderhoud door TAO Elektro

ruim 20 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Voorbeelden van slecht elektra onderhoud

Voorbeelden van slecht onderhoud zijn onder andere loszittende wandcontactdozen, vervuilde schakel- en verdeelinrichtingen, loszittende aansluitpunten, blootliggende bedrading.

Wanneer u eenmalig of jaarlijks deze punten controleert door TAO Elektro hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele ongelukken. Onze specialisten zullen bij deze eenmalige of jaarlijkse controles verschillende onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

De volgende punten zouden kunnen worden gecontroleerd:

  • Algemene elektrotechnische installaties
  • Schakel- en verdeelinrichtingen
  • Inbraaksignaleringssystemen
onderhoud-en-inspecties-info

Controle rapportage

Het kan zijn dat uw verzekering een complete inspectie eist. TAO Elektro voert deze inspectie dan gronding en snel voor uw uit. Na afloop hiervan ontvangt u een gedetailleerde rapportage waarin de bevindingen zichtbaar zijn en een vrijblijvende offerte voor wanneer nodig eventuele herstelwerkzaamheden.

Elektrotechnische installaties

Bij een (jaarlijkse) controle aan uw elektrotechnische installaties zullen wij alles in uw pand controleren dat verbonden is aan vaste installaties. Hierbij kan gedacht worden aan verlichtingsarmaturen, bekabeling, elektrokasten en wandcontactdozen.

Ook zal er een thermografische opname worden gemaakt van de groepenkast. Hiermee kan namelijk gecontroleerd worden of er sprake is van losse contacten of dat er misschien te veel belasting is.

Het inspecteren van arbeidsmiddelen

Werkgevers moeten steeds meer verantwoording gaan afleggen voor de veiligheid van hun werknemers. Zo zijn werkgevers verplicht om elektrische arbeidsmiddelen jaarlijks te controleren en registeren volgens de Nederlandse Norm (NEN).

In NEN 3140 staat beschreven welke algemene eisen veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden aan, met of nabij elektrische installaties moeten voldoen. Dit gaat van een kopieerapparaat tot aan een slijptol. NEN 1010 beschrijft veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties aan elektronische installaties zoals serverruimtes.

Wij zijn er voor de regio’s Leerdam, Gorinchem, Culemborg, Meerkerk en Lexmond. Ook voor beveiligingstechniek of zonnepanelen.