Brandmeldinstallatie---header

Ga voor veiligheid en kies voor de brandmeldinstallatie van TAO Elektro

ruim 25 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Een brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is ontwikkeld om zo snel mogelijk een melding te maken van een brand in uw gebouw. Daarnaast geeft een brandmeldinstallatie aan waar de brand zich in het gebouw bevindt. Hoe eerder een brand wordt ontdekt, hoe meer tijd er is om iedereen te evacueren en brandschade te limiteren.

Een brandmeldinstallatie bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder rookmelders, handmelders en signaleringen zoals sirenes en flitslichten. Ook stuurt een brandmeldinstallatie andere brandbeveiligingsinstallaties aan. Installaties zoals ontruimingsalarmsystemen, blusinstallaties en branddeuren.

Is een brandmeldinstallatie verplicht?

Er zijn twee situaties waarbij een brandmeldinstallatie volgens het Bouwbesluit verplicht is.

  • Wanneer uw pand een doodlopend eind heeft. Dit betekent dat er slechts één route is om het pand te verlaten. Als er brand ontstaat in deze route wordt het vluchten belemmerd.
  • De functie, grootte en hoogte van het pand zijn erg bepalend of een brandmeldinstallatie verplicht is.

Panden moeten tegenwoordig zo brandveilig mogelijk zijn. Daarom zijn brandinstallaties vaak een vereiste om een vergunning van gemeenten en overheden te krijgen. Ook eisen steeds meer verzekeraars een brandinstallatie, om schade te voorkomen.

Brandmeldinstallatie-meer-informatie

Programma van Eisen

In het Programma van Eisen (PvE) staan alle eisen en uitgangspunten voor de aanleg van een brandmeldinstallatie. Deze zijn gebaseerd op de norm NEN2535. In NEN2535 staan alle richtlijnen waaraan brandmeldinstallaties moeten voldoen, en op welke elementen brandmelders gekeurd worden.

Het Programma van Eisen wordt altijd door een professionele partij opgesteld. Dit kan een branddetectiebedrijf zijn. Deze zal vaststellen om wat voor gebouw het gaat, waar de zwaartepunten liggen en wat voor installatie gewenst of vereist is. Daarnaast wordt beschreven aan welke specificaties de brandmeldinstallatie moet voldoen.

Het Programma van Eisen wordt vervolgens voorgelegd bij de eisende partij, zoals een gemeente of een verzekeraar. Deze kan nog op- of aanmerkingen hebben. Het programma van Eisen is de grondslag van een installatie.

TAO Elektro

TAO Elektro houdt zich sinds 1999 bezig met elektronische installaties, en is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig installateur. Wij realiseren en onderhouden complete elektrotechnische installaties, waaronder brandmeldinstallaties.

Wij helpen u graag bij een passende oplossing. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Wij zijn er voor iedereen uit de regio’s Leerdam, Gorinchem, Culemborg, Meerkerk en Lexmond. Ook voor beveiligingstechniek of zonnepanelen.