Beveiligingstechniek - header donker

Beveiligingstechniek biedt bescherming tegen brand en inbraak

Beveiligingstechniek - icoon
ruim 25 jaar ervaring
gecertificeerde bedrijfsprocessen
aannemers, bedrijven en particulieren

Veiligheid tegen brand: van PvE tot onderhoud

Het Bouwbesluit, de Arbowet en verzekeraars stellen allen eisen aan de veiligheid tegen brand in het pand waarin u werkt. Die eisen hangen onder meer af van het type gebouw, maar ook van het soort werk dat er gedaan wordt.

Werkt u met riskante stoffen? Dan zijn de eisen veel strenger dan voor een pand waar een kantoor in zit.

Logisch, denkt u meteen.

Zeker, maar het heeft ook effect op de veiligheid tegen brand. Daarom helpen onze experts u met het kiezen van de juiste techniek.

Onze installaties hebben als doel om:

  • brand op tijd in het oog te krijgen en de schade te beperken;
  • bhv’ers en de brandweer snel op de hoogte te stellen;
  • uw collega’s, gasten en bezit veilig te stellen.

We doorlopen het proces van de keuze van A tot Z, zodat alles voldoet aan de (NEN) normen van nu. Hiervoor maken we gebruik van:

Ons plan met 5 stappen voor de juiste installatie voor goede beveiliging tegen brand

Stap 1: Programma van Eisen

We starten met het schrijven van een Programma van Eisen (PvE). Hierin staat waar de installatie in uw pand volgens alle regels aan moet voldoen.

Stap 2: Ontwerp op maat

Onze experts maken een ontwerp op basis van het PvE een installatie voor veiligheid tegen brand volgens NEN 2535.

Stap 3: Installatie volgens NEN-normen

De experts op gebied van installatie van TAO Elektro gaan aan de slag met het plaatsen en verschaffen van de installatie volgens NEN 1010 en NEN 2576.

Stap 4: Certificering

In een aantal situaties stelt het Bouwbesluit een certificaat voor inspectie verplicht. Wij bepalen of dit in uw geval nodig is. Onze keurmeester is bevoegd om sytemen voor veiligheid tegen brand te certificeren.

Stap 5: Onderhoud

Regelmatig onderhoud van de techniek is een vereiste. Door het sluiten van een contract voor onderhoud nemen wij de zorg hiervoor geheel uit handen.

Op zoek naar een nieuwe installatie voor veiligheid tegen brand? Of wilt u uw installatie die u nu heeft laten onderzoeken?

Beveiligingstechniek---brandmeld

Noodverlichting: voorkom paniek bij calamiteiten

Bij brand of ander onheil is een veilige en werkende installatie van noodverlichting van enorm belang. Het kan levens redden! Hoe vinden uw mensen anders hun weg naar buiten in het donker of in de rook?

Het hebben van goede noodverlichting is wettelijk verplicht. Bij inspecties moet u kunnen laten zien dat u over juiste verlichting beschikt én dat deze vaak van onderhoud wordt voorzien.

Wij monteren, checken en onderhouden uw noodverlichting volgens NEN 1838 en de praktijkgids noodverlichting.

Wilt u weten of u aan alle eisen voldoet? Of wilt u een contract voor onderhoud afsluiten?

Klik hier voor meer informatie over onze brandmeldinstallaties!

Vraag direct een adviesgesprek aan
of bel 0345 619 015

Veiligheid tegen inbraak: geef inbraak geen kans

Als u ’s avonds naar huis gaat, wilt u uw pand en bezit met een gerust hart verlaten. Geen probleem. Onze techniek bewaakt uw pand als u er niet bent.

Beveiligingstechniek voor melding van alarm bij inbraak

Elektronische beveiliging is vooral gericht op snelle opsporing van (poging tot) inbraak. Wordt een raam of deur geforceerd of te vaak een verkeerde code ingetikt? Dan gaat het alarm in uw pand af. Deze sirene schrikt inbrekers direct af.

Dat is niet de enige reden waarom u voor goede beveiliging dient te gaan.

Het systeem verstuurt direct een melding naar een particuliere alarmcentrale. Deze zult u of een ander gekozen persoon inlichten over de rare bewegingen. Zo kunt u snel actie inzetten en de inbraak stoppen.

Op zoek naar een passend beveiligingssysteem zoals één die inbraak detecteert die uw pand en bezit bewaakt? Neem contact met ons op voor de opties.

Licht maakt het verschil

Nog een manier om inbraak af te schrikken door middel van onze techniek, is door probaat gebruik te maken van verlichting. We bieden diverse antwoorden op het gebied van verlichting, denk hierbij aan schrik- en veiligheidsverlichting die uw pand veilig maken. Al dan niet met behulp van sensoren.

Verlichting werkt niet alleen tegen inbraak, maar geeft uw collega’s en gasten ook een veilig gevoel in het donker. Wij kijken graag met u mee op welke manier we uw terrein veilig kunnen maken met licht.

Meer weten over onze inbraakbeveiligingssystemen? Klik dan hier!

Neem vandaag nog contact met ons op
of bel 0345 619 015

Hoe wij te werk gaan

Advies

De eerste stap: wij komen bij u langs. Samen bespreken wij uw wensen voordat we tot een oplossing komen. Hiervoor kunt u een allereerste afspraak inplannen. Van brandveiligheid tot inbraakveiligheid in een pand of woning. Wij maken uw wensen werkelijkheid. Onze elektriciens kunnen alles plaatsen.

Beveiligingstechniek - Advies
Vorige stap
Volgende stap

Planning

Voor een uitvoering naar wens, is een transparante en realistische planning nodig. Dit is stap 2 in onze werkwijze. Om ervoor te zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan, wordt de gehele planning in overleg met u gemaakt. Daarbij wordt deze altijd netjes nagekomen.

Beveiligingstechniek - Planning
Vorige stap
Volgende stap

Installatie

De planning is gemaakt en onze elektriciens gaan aan de slag. Zij werken volgens de gemaakte afspraken. Met meer dan 25 jaar ervaring, de nodige vakkennis en goede certificeringen, zijn onze specialisten altijd klaar voor de uitdaging. De installaties worden succesvol uitgevoerd, daar kunt u altijd op rekenen.

Beveiligingstechniek - installatie
Vorige stap
Volgende stap

Service & Garantie

Alles is geplaatst en geïnstalleerd. Maar onze service houdt nog niet op. Ook voor service en garantie hierna, kunt u op TAO Elektro rekenen. Wanneer u nog vragen heeft of problemen ervaart, beantwoorden wij deze en lossen wij de problemen op. Zo ontzorgen wij u helemaal.

Ook voor onderhoud zijn wij de juiste partij. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over de beveiligingstechniek die geplaatst is. Ze zullen altijd up-to-date zijn, zodat u en uw werknemers of gezin zich altijd veilig voelen.

Beveiligingstechniek - Service en Garantie
Vorige stap
Volgende stap

Camera observatie: weet wat er gebeurt in uw omgeving

Camera’s hebben op zichzelf al een verjagend effect. Inbrekers denken wel twee keer na voor ze een pand betreden dat bewaakt wordt met camera’s.

Camera’s worden dan ook steeds vaker gebruikt. Ons systeem kan verdachte bewegingen zien, opslaan en hier zelfs melding van maken.

Onze experts kunnen uw pand, terrein en/of bezit visueel beschermen. Samen met u bekijken we welk systeem het beste past bij uw bedrijf en de voering ervan. Zo zorgen we dat u en uw mensen zich veilig voelen.

Uiteraard houden we rekening met de regels rondom privacy bij de keuze voor en plaatsing van het systeem met camera’s.

Wilt u weten wat de opties zijn van observatie door middel van camera’s voor uw bedrijf?

Klik hier en lees meer over onze systemen op het gebied van camera observatie!

Vul ons formulier in voor vrijblijvend advies
of bel 0345 619 015

Controle bij toegang: bepaal zelf wie uw pand in mag

Niet alle mensen mogen zomaar uw terrein of pand betreden. Slimme controle voor toegang bepaalt wie er wel of geen toegang heeft. Denk hierbij aan een pasje of token.

Samen met een intercom ontvangt u bezoekers gastvrij op afstand en weert u ook gasten die niet welkom zijn.

Controle voor toegang kunt u ook binnen in uw pand inzetten. Niet iedereen mag namelijk zomaar de ruimte met servers of het magazijn binnen stappen.

Wat uw wensen ook zijn, de experts van TAO Elektro kunnen het systeem voor controle voor toegang voor u inrichten. We denken mee over de manier van toelaten, het gastvrij ontvangen van gasten en het probaat verlenen van toegang aan medewerkers.

Interesse in een slim systeem met controle voor toegang?

Verkrijg hier meer informatie over onze systemen die u toegangscontrole bieden!

De elektronische experts voor veiligheid van TAO Elektro staan voor u klaar

TAO Elektro heeft experts in dienst om uw installatie voor veiligheid te plaatsen en te onderhouden. Onze mensen zijn thuis in de NEN-normen voor veiligheid tegen brand en de regels en eisen rondom elektronische veiligheid tegen inbraak.

Door middel van cursussen en trainingen blijven wij op de hoogte van de laatste groei en de actuele wetten en regels op het gebied van technieken voor veiligheid. Wij zijn geheel bevoegd om uw pand, terrein en/of bezit te beveiligen.

TAO Elektro beschikt over meerdere certificaten om de kwaliteit van de dienst te waarborgen. Zo zijn we InstallQ geregistreerd en ISO 9001-2015 gecertificeerd, alles voor de beste beveiliging.

We zijn er voor de regio’s Leerdam, Gorinchem, Culemborg, Meerkerk en Lexmond. Van beveiligingstechniek tot zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Wat is beveiligingstechniek?

Het is een breed begrip. Het doel van de juiste techniek is om mensen en objecten te beschermen tegen schade. Dit geldt voor inbraak, maar ook voor brand en andere calamiteiten.

Hoe werkt een ontruimingsinstallatie?

Een brandmeldinstallatie merkt een brand zo vroeg als mogelijk op. Hierdoor kunnen zo snel mogelijk de passende maatregelen genomen worden. Zo wordt er een signaal gestuurd naar een installatie voor ontruiming. Dit zorgt ervoor dat iedereen kan evacueren, dat deuren automatisch worden geopend en een eventueel blussysteem geactiveerd wordt.

Waar mag je camerabeelden voor gebruiken?

Als werkgever mag u camera’s inzetten. Dit mag enkel met het doel om personeel en eigendommen te beveiligen. Deze mag u niet gebruiken om werknemers te beoordelen of aan te spreken op hun functioneren.

Wat is het doel van toegangscontrole?

Door middel van toegangscontrole weet u dat enkel de personen die daadwerkelijk toegang hebben tot een faciliteit, kunnen toetreden.

Waarom een toegangspas?

Het meest gangbare identificatiemiddel is vandaag de dag nog steeds een toegangspas. U houdt de pas voor de scanner en wanneer het systeem de kaart erkend als een geldige kaart, krijgt u toegang. Niet alleen passen zijn mogelijke identificatiemiddelen. Er zijn andere middelen die misschien voor uw situatie wel een hoger niveau van beveiliging bieden. Wij helpen u graag verder!